Australia: Culture - group work


Dit is lesmateriaal voor een actieve en motiverende cultuurles rond Australië. Spreken, luisteren en lezen zijn vaardigheden die tijdens deze les aan bod komen. De leerlingen worden ingedeeld in drie groepen en er wordt gewerkt met een doorschuifsysteem. In totaal zijn er drie "corners". In elke hoek ligt er een roze blad met instructies en eventueel een groen met de verbetering. Elke leerling krijgt een rol toegewezen (leader, English inspector, reporter, time manager).

Corner 1: brainstorm + speaking
De leerlingen brainstormen op een groot wit blad over Australië. Ieder schrijft z'n ideeën op met een verschillende kleur. Wanneer de leerlingen geen inspiratie meer hebben, mogen ze het fotoalbum gebruiken dat de leerkracht heeft samengesteld. (zie foto's in doc.)

Corner 2: reading a brochure
De leerlingen lezen elk een stukje van de brochure en vertellen elkaar wat ze gelezen hebben. Aan de hand hiervan, vullen ze het overzichtsblad in. Hierna volgt de verbetersleutel.

Corner 3: listening
De leerlingen kiezen een lied van een Australische zanger, zangeres of groep, luisteren hiernaar en vullen de ontbrekende woorden in. Ze controleren zichzelf met de verbetersleutel.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht

Ontdek ook