Chocoladetraject: Educatief pakket


Het chocoladetraject is een gratis educatief pakket voor lessen over transport en logistiek.

Het betreft materiaal voor een vakoverschrijdend project waarin de vakken aardrijkskunde, techniek en Nederlands aan bod komen en er ook aandacht is voor internetvaardigheden.

Er werd voor dit thema lesmateriaal ontwikkeld voor zowel leerlingen van de derde graad basisonderwijs als voor leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs.

Thema van het educatief pakket is de lange weg van cacaoboon tot chocoladereep. Om die weg af te leggen zijn heel wat transportmiddelen nodig en vrachtwagens spelen daarbij een belangrijke rol. Hoe geraakt een reep chocolade in de supermarkt om de hoek? Op deze vraag geeft het chocoladetraject een smakelijk antwoord.

Net zoals techniek overal in onze leefwereld zit, geldt dat even goed voor transport. Wij zijn gewend geraakt aan volle winkelrekken, zonder te beseffen welke keten daaraan voorafgaat. Om de wereld en onze economie te begrijpen is het belangrijk die keten in beeld te brengen. Welke logistieke oplossingen worden gezocht om een reep chocolade tot in de winkels te krijgen? Welke technologische oplossingen zijn daarvoor nodig?

Deel 1: introductie - De weg van boon tot reep
Deel 2: Het chocoladetransport
Deel 3: Stap voor stap: verpakken, verdelen en transporteren

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Andere functie