JEF in de klas


Onder de noemer JEF in de klas presenteren we alles wat JEF in huis heeft voor Vlaamse en Brusselse scholen. 

Film

Zo selecteren we jaarlijks interessante films geschikt voor het onderwijs. Als leerkracht kan je bij de selectie JEF in de klas films een filmvertoning aanvragen en voor elke film onderaan de pagina een gratis lesmap downloaden. In de lesmap vind je een waaier aan activiteiten voor in de klas, zowel rond de inhoud van de film als de filmtechnische elementen. Bijhorend vind je een introfilm, waarin een filmmaker of -kenner (het thema van) de film inleidt. 

Daarnaast nemen we elk jaar nieuwe Franstalige films op in ons schoolaanbod. Bij elke Focus Franse Film is er, naast de reguliere lesmap, ook een Franstalige fiche toegevoegd voor de lessen Frans met linken naar het leerplan.

Meer dan film

JEF biedt talloze mogelijkheden tot extra beleving. Zo is er het Meer dan film aanbod om met jouw leerlingen filmwijs aan de slag te gaan. 

Vraag een nagesprek aan met een filmmaker of een kenner van (het thema van) de film uit in de filmzaal of in je klas. Of ga aan de slag met film en audiovisuele media in onze filmwijze workshops voor kleuter-, lager en secundair onderwijs!  

Verrijk het filmaanbod op jouw school met onze vormingen, kortfilms en projecten zoals Toekomstmakers en De FilmClub.

Met het JEF in de klas-programma maak je als leerkracht jouw leerlingen filmwijs.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
JEF
Organisatie

Ontdek ook