Werken rond roken in het secundair onderwijs? Focus op wat echt werkt!


Wil je rond roken werken in de klas, maar weet je niet goed hoe? Het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw snelt je te hulp!

Check de map ‘tabak’ op KlasCement  voor een bundeling van toffe en kwaliteitsvolle lesmaterialen. Ze werden gemaakt in het kader van het tabakspreventieproject Bullshit Free Generation. Het project roept op om kritisch te zijn tegenover de fabels (of bullshit) die over roken verteld worden. 

Ga aan de slag met de lesmaterialen en win tot wel 1.000 euro! Schrijf je voor 30 november in voor de schoolwedstrijd ‘Bullshit Free Generation’ en focus op wat echt werkt. Na inschrijving ontvang je het campagnepakket en kan je beginnen met de voorbereidingen. De wedstrijd gaat pas echt van start na de kerstvakantie en loopt nog tot de paasvakantie 2022. Na de paasvakantie worden de prijzen uitgereikt!

Nog enkele tips nodig? Zo zorg je voor maximale impact bij je leerlingen. De Leerlijn verslavingspreventie geeft je een overzicht van welke lesinhouden in welke leerjaren belangrijk zijn volgens de levensfase van de jongere. Ben je graag als eerste op de hoogte van nieuwigheden, lesideeën, belangrijke weetjes ...? Word lid van de Facebookgroep Gezonde School

Meer info, details over inschrijvingen, de prijzenpot en lesmateriaal vind je op www.bullshitfree.be

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?