Gratis GoodFood@School-trajecten voor Gentse scholen


Een unieke kans!

Naast het gezin speelt ook de school een cruciale rol in het leren over, en aanleren van gezonde, duurzame eetgewoonten. Om scholen hierin te ondersteunen, lanceert de dienst milieu en klimaat van stad Gent samen met Rikolto het GoodFood@School-traject: een unieke kans voor basis- én secundaire scholen in Gent om gratis een 1-jarig traject te volgen in schooljaar 2022-2023 of schooljaar 2023-2024.

Wat houdt dit in?
Elke school wordt op maat begeleid. Aan het begin van de begeleiding brengen we samen de beginsituatie van de school in kaart en wordt een werkgroep samengesteld waarin idealiter alle betrokken partijen (leerkrachten, directie, leerlingen, ouders ...) vertegenwoordigd zijn. Zo werken we meteen aan het draagvlak voor het thema binnen jullie school. Die werkgroep bepaalt, uiteraard met ondersteuning en adviezen van Rikolto, waar de prioriteiten liggen. Het kan gaan om het aanpassen of opstarten van het voedingsaanbod, het verminderen van voedselverspilling, werken aan voedingseducatie in de klas, het meer betrekken van de ouders bij voeding op school ... noem maar op! We stellen dan een plan op om hier concrete acties rond te nemen. 

Jullie inspanningen worden in de verf gezet op een mooie webpagina op de website van GoodFood@School en stad Gent.

Wat verwachten we van jullie?
Je engageert je met jouw school om van gezonde en duurzame voeding een thema te maken bij jou op school. Je neemt deel aan een aantal sessies (3 à 4 live bijeenkomsten) en werkt actief mee aan het bereiken van de doelstellingen die jullie opstelden. Jullie communiceren met fierheid over de acties die jullie ondernemen en je neemt deel aan één uitwisselingsmoment met andere scholen. En vooral: jullie hebben zin om van gezonde, duurzame voeding het nieuwe normaal te maken op jullie school!

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook