Gratis bijscholingen: Inspirerend audiovisueel lesmateriaal en praktische tips!


Doeltreffend gebruik maken van audio en video in je les? Volg een gratis workshop van Het Archief voor Onderwijs! Het platform kreeg nieuwe samenwerkingsmogelijkheden en content, dus ook het vormingsaanbod werd uitgebreid met online demo's en didactische inspiratiesessies. Je kan ook nog steeds een workshop op jouw school aanvragen.

 1. Didactische inspiratie (online)
  Zet audiovisueel lesmateriaal in op nieuwe, creatieve manieren, doe inspiratie op voor nieuwe werkvormen en ontdek materiaal voor jouw vak of voor specifieke competenties of thema’s. In deze didactische workshops ga je praktisch aan de slag met opdrachten, werkvormen en de nieuwe samenwerkingsmogelijkheden op ons platform. Een greep uit het aanbod: economie in beeld en geluid, leesbegrip en leesplezier, psychologie en sociologie, inspelen op de actualiteit, muzische vorming en meer.

 2. Online demo's
  Wil je graag de praktische kant van Het Archief voor Onderwijs onder de knie krijgen? Onze gedetacheerde leerkracht leert je filteren, collecties bouwen en lessen voorbereiden tijdens een online demo. Maar ook hoe je lesmateriaal nu eenvoudig kan delen met collega's om er samen aan te werken. Aanvullend leer je als leerkracht secundair hoe je jouw leerlingen secundair aan het werk zet met werkvormen als zoekoefeningen en eigen collecties bouwen.

 3. Liever live? Vormingen op aanvraag
  Krijg je graag wat meer advies op maat? Wil je een workshop volgen tijdens een pedagogische studiedag, samen met je collega's? Of wil je gericht vragen kunnen stellen? Onze gedetacheerde leerkracht zakt met plezier af naar jouw school voor een sessie met minimum 10 deelnemers. Boek nu je gratis workshop.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
 • gratis lesmateriaal;
 • voor alle leeftijden en vakken;
 • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook