Gratis bijscholingen dit voorjaar: Inspirerend audiovisueel materiaal en lestips!


Meer inspelen op de actualiteit met audio en video in je klas? Werkvormen met audiovisueel materiaal voor jouw vak? Samen met collega’s lesmateriaal maken en delen? Het Archief voor Onderwijs zorgt voor een kick-start met gratis workshops, online of bij jou op school!

Onze nascholingen voor zowel kleuter, lager als secundair zijn uitgebreid en verbeterd, om nog beter tegemoet te komen aan jouw noden. Je ontvangt ook steeds een attest van deelname. 

 1. Wat is er nieuw dit voorjaar?
  Dit voorjaar organiseren we enkele korte online demo’s, voor leerkrachten die snel met onze nieuwe functionaliteiten aan de slag willen. Deze demo’s werden ook aangepast, met twee instapmomenten, zodat leerkrachten in het lager en secundair enkel de delen kunnen meevolgen die voor hen het interessantst zijn.
  In 2024 zetten we onder andere in op actualiteit in de les voor het lager en het secundair, telkens met gepast lesmateriaal en werkvormen. Voor lager onderwijs zijn er ook nieuwe sessies rond lees- en luisterstrategieën én rond wereldoriëntatie (met een focus op wetenschappen en techniek).  

 2. Vele handen maken licht werk: delen en samenwerken met collega's
  Heb je een duobaan, wil je meer aan co-teaching doen of heb je veel parallelle uren met collega’s? Dan kan je samen audiovisuele collecties maken, of opdrachten voor het secundair. Zo spaart iedereen tijd en kan je nog meer inzetten op didactiek, leerwinst en lesplezier. Tijdens elke workshop dit voorjaar krijg je de basics mee. Wil je echt alles tot in de puntjes kennen, schrijf je dan zeker in voor een demo van 30 minuten.

 3. Liever live op locatie? Vraag een vorming aan bij jou op school
  Krijg je graag nog meer advies op maat? Wil je een workshop volgen tijdens een pedagogische studiedag, samen met je collega’s? Of wil je gericht vragen kunnen stellen? Vraag dan zeker een workshop op maat aan. Onze gedetacheerde leerkracht zakt met plezier af naar jouw school voor een sessie met minimum 10 deelnemers. Online kan natuurlijk ook. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
 • gratis lesmateriaal;
 • voor alle leeftijden en vakken;
 • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?