Meeting of Minds for Youth (MOM4Y)


Meeting of Minds for Youth (MOM4Y) is een schoolproject van Breinwijzer vzw over de hersenen: een lespakket, wedstrijd en festival tijdens de wereldwijde Brain Awareness Week. MOM4Y neemt leerlingen uit de tweede en derde graad mee op ontdekkingstocht doorheen het brein. Het doel van de  MOM4Y reis is leerlingen (en leerkrachten) kennis te laten maken met de vele facetten van de hersenwetenschappen en van hun onderwerp van onderzoek: het zenuwstelsel en in het bijzonder het brein.

In de MOM4Y wedstrijd dienen de leerlingen een kasconventie te houden. Ze selecteren een thema, stellen onderzoeksvragen op en leggen die voor aan een expert. Ze kunnen dit doen met behulp van het nieuwe of oude lespakket. Van de klascoventie dient een verslag te worden opgemaakt. Een volgende opdracht is het maken van een creatief filmpje. Een wetenschappelijke jury selecteert op basis van het filmpje en het verslag de 3 beste teams. Deze teams nemen het tegen elkaar op in een laatste ronde tijdens het afsluitende festival. 

Een festival? Het schoolproject wordt afgesloten met een festival tijdens de wereldwijde Brain Awareness Week (in de 3e week van maart). Het festival is een vermakelijke mix van wetenschappelijke presentaties, live hersendissectie, workshops over vb impro comedy, mindfulness of beatbox en breakdance! Tijdens het festival maakt de jury ook de finale winnaars van de wedstrijd bekend.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht, ICT-coördinator