Pangea : Wiskundequiz

Logo Toegevoegd door Onderwijskiezer op 09.03.2016
Aankondiging

Wat?

De Pangea-wiskundequiz is een kenniswedstrijd voor de leerlingen van de tweede en derde graad basisonderwijs en 1ste graad secundair onderwijs. De quiz wordt op Europees niveau georganiseerd en is volledig gratis. Elk jaar nemen ongeveer 400.000 leerlingen, verdeeld over zestien Europese landen, deel aan deze wedstrijd.

Waarom?

De laatste jaren heeft Vlaanderen te kampen met een nijpend tekort aan wiskundigen en daarom vindt VOV het belangrijk om deel uit te maken van deze internationale wiskunde wedstrijd. VOV wil niet alleen de slimste leerlingen belonen maar iedereen die deelneemt aan deze wedstrijd motiveren en laten presteren voor de wiskunde.

Hoe?

De eerste ronde wordt op school georganiseerd. Elke leerling lost individueel vijfentwintig vragen. De finaleronde wordt aan de Vrije Universiteit Brussel georganiseerd. Honderdvijftig leerlingen worden uitgenodigd om vijftien vragen op te lossen.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Lager   2e, 3e graad
Wiskunde
ASO (en 1A)   1e, 2e graad
BSO (en 1B)   1e, 2e graad
KSO   2e graad
TSO   2e graad
Wiskunde
Categorie
Wedstrijd
Trefwoorden
horizonverruimingPangeaquizsensibiliserensensibiliseringwiskundequizzelfconceptverhelderingberoepenstudie- en beroepskeuze
Thema
beroepen  studie- en beroepskeuze