Sanitair en verwarming: West-Vlaamse scholenwedstrijd


De installateurs sanitair en centrale verwarming hebben het al jaren moeilijk om hun vacatures in te vullen. De installateurs blijven nood hebben aan geschoolde arbeidskrachten voor hun sector.

De Confederatie Bouw West-Vlaanderen is zich bewust van de problematiek en promoot het beroep van installateur sanitair-cv al een aantal jaren via een unieke scholenwedstrijd. Er moeten meer jongeren de weg vinden naar de technische school en dan vooral naar de opleiding tot installateur.

Bij de scholenwedstrijd staat de samenwerking tussen school en ondernemingswereld centraal. Het contact tussen de installateurs met de scholen is essentieel.

De doelstelling van de proef is het monteren van een installatie met diverse toestellen en leidingen, waarbij de theorie omgezet wordt in de praktijk. De installatie moet in teamverband met de volledige klas opgebouwd worden. Deze installatie wordt dan op het einde van het schooljaar grondig nagezien en beoordeeld. Ook de praktische kennis van de leerlingen wordt getest.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Onderwijskiezer
Organisatie

Ontdek ook