Vrijwilligers gezocht bij CoderDojo Belgium

logo
Bron

CoderDojo Belgium organiseert gratis IT workshops (doe-het-zelf lessen) voor jongens en meisjes van 7 tot 18 jaar. Een Dojo wordt volledig door vrijwilligers voorbereid en gegeven. Daarom zijn wij steeds op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers! Je kan bij een bestaande Dojo helpen als cook of als coach.

Een cook heeft helemaal geen technische kennis nodig, aangezien je zorgt voor de administratieve en logistieke ondersteuning. Dit gaat van de inschrijvingen verzorgen, vragen van ouders beantwoorden, de deelnemers ontvangen bij de start van een Dojo tot het klaarzetten van tafels en stoelen en het verzorgen van de hapjes en drankjes.

Daarnaast is CoderDojo Belgium voortdurend op zoek naar coaches om jongeren te begeleiden tijdens de Dojo. We vragen geen diploma, wel een passie voor ICT, wat didactische vaardigheden en veel zin om jongeren te inspireren en te leren programmeren. Enthousiasme, belangeloze inzet, heel veel interesse en voldoende kennis om te delen, is voor ons veel belangrijker dan je achtergrond.

Dit verwachten we van coaches:

Passie voor IT en/of technologie en de 'goesting' om die over te brengen op anderen
Geduldig en toegankelijk
Geen 'lesgever', maar iemand die de kinderen helpt zélf te laten ontdekken
Tijd en zin om je maximaal eenmaal per maand gedurende 3 uur tijdens het weekend vrij te maken en je op vrijwillige basis in te zetten om kinderen van de wereld van programmeren en technologie te laten proeven
Specialisatie in een specifiek domein (programmeertaal, web development, Arduino, Scratch) is fijn, maar zeker niet noodzakelijk
Wil je graag meehelpen als cook of coach? Meld je dan aan via deze link.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
CoderDojo Belgium vzw
Organisatie