Oost-Vlaamse subsidie voor STEM-expedities


De Provincie Oost-Vlaanderen wil leerlingen uit de 3de graad basisonderwijs en 1ste graad secundair onderwijs op een leuke en interessante manier laten proeven van STEM en techniek. De STEM-expeditie is een doe-activiteit en heeft als doel de jongeren te stimuleren om te reflecteren over hun interesses in en hun talenten voor STEM en techniek

Werk je in een Oost-Vlaamse school voor secundair onderwijs met studierichtingen uit het STEM-domein met minstens arbeidsmarkt- of dubbele finaliteit of een school voor buitengewoon onderwijs met opleidingsvorm 3 of 4 of een hogeschool? Dan kan je een subsidie aanvragen voor de organisatie van een STEM-expeditie. Niet enkel scholen, maar ook de gemeente zelf kan een subsidie aanvragen. 

Om een STEM-expeditie samen te stellen, kan je gebruikmaken van onze handige tool.
Bekijk de instructievideo om met de tool aan de slag te gaan en/of kom via deze video snel te weten wat een STEM-expeditie inhoudt.

Benieuwd of er dit schooljaar in jouw buurt een STEM-expeditie doorgaat? Of wil je zelf een STEM-expeditie inrichten? Op onze website vind je alle info en een lijst met de STEM-expedities dit schooljaar.  

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook