Oost-Vlaamse subsidie voor techniekacademies

Logo Toegevoegd door Provincie Oost-Vlaanderen: Flankerend onderwijs op 20.12.2016
Aankondiging

De Provincie wil leerlingen uit de derde graad basisonderwijs op een leuke en interessante manier laten proeven van techniek.

Werk je in een Oost-Vlaamse hogeschool of school voor secundair onderwijs met nijverheidsopleidingen in de onderwijsvormen TSO-BSO? Dan kan je een subsidie aanvragen. Is er geen TSO-BSO school in je gemeente, dan kan de gemeente zelf een subsidie aanvragen. 

Tijdens de techniekacademie leren de jongeren aan de hand van uitdagende projecten om een technisch probleem aan te pakken. Ze komen er in aanraking met vakgebieden als hout, metaal, bouw, elektriciteit, kunststof, mechanica, robotica, programmeren enz. Bovendien leren ze vaardigheden aan om als technieker zelf nieuwe creaties te ontwerpen en uit te werken.

Benieuwd of er dit schooljaar in jouw buurt een techniekacademie doorgaat? Of wil je zelf een techniekacademie inrichten? Op onze website vind je meer inspiratie en een lijst met contactgevens van alle techniekacademies.  


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Lager 3e graad
BuLO
Wetenschappen en techniek
Secundair 1e graad B
BSO 2e, 3e, 4e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
AutoBouw - ArchitectuurElektriciteit - ElektronicaHoutKoeling en warmteMechanica - Pneumatica - Hydraulica - Meet- en regeltechn.Land- en tuinbouw
Categorie
Subsidie
Trefwoorden
bouwelektriciteithoutmechanicametaalOost-Vlaanderenprogrammerenroboticasubsidietechniektechniekacademie