PeaceCraft : Game en theaterstuk over jonge vluchtelingen

Waarom en hoe komen vluchtelingen naar België? Hoe bouwen ze een nieuwe toekomst uit? Welke rol kunnen Vlaamse jongeren hierin spelen? Dankzij PeaceCraft kan je voortaan op een creatieve en beklijvende manier met deze vragen aan de slag. 16- tot 20-jarigen maken in de game de tocht van een vluchteling en ontmoeten tijdens het interactief theaterstuk vluchtelingen op de scène.

Het project bestaat uit twee delen. Met de PeaceCraft game stap je in de schoenen én de smartphone van de Syrische Sara, of de Afghaanse Mohammed. Je beleeft zélf hun reis, van thuisland tot ons land, via de bekendste smartphone-apps: sms’jes, social media, berichtjes, foto’s, maps, enz. Als je batterij en je wifi het onderweg niet laten afweten, tenminste….

Anderzijds het PeaceCraft-theaterstuk. Beleef een ontmoeting van twee zeventienjarigen uit compleet verschillende leefwerelden, de Vlaamse Laura en de Irakese Tawfeek. Doorheen het verhaal komen thema’s als integratie, samenleven met verschillende culturen en onzekerheid naar boven. Het publiek wordt actief betrokken tijdens de voorstelling en komt op het podium strategieën uittesten.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
bso 3e, 4e graad
kso 3e graad
tso 3e, 4e graad
Gedrags- en cultuurwetenschappenLevensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)Media en communicatie - Sociale vaardighedenBurgerschap - MaatschappijleerWijsbegeerte en moraalwetenschappenPAV - MAVO - GASV - ASPV
Info
Aankondiging
Gepubliceerd: 18-12-2017
Nummer: 77999
Categorie
Aanbod organisatie
Trefwoorden
AfghanistanappburgerschapconflictdialoogempathiegamejongemensenrechtenmigratieoorlogPeaceCraftsmartphonesociale mediaspelSyriëtheaterstuktoneelvluchtvluchteling