Gaat jouw klas ook aan de slag met het Woogie Boogie educatief pakket?

Het Woogie Boogie educatief pakket daagt leerkrachten kleuteronderwijs uit om nog een stapje verder te gaan in het aanmoedigen van kleuters om minder lang stil te zitten. Het spoort ze aan de klas zo in te richten dat kleuters vanzelf meer rechtstaan en bewegen, het lang stilzitten te onderbreken met bewegingstussendoortjes, leerinhouden op een actieve, niet-zittende manier aan te brengen en het zitten op de speelplaats aan te pakken.

Vijf actiefiches en een stappenplan begeleiden de kleuterleerkrachten stap voor stap om die doelen te bereiken. Vertelplaten en tal van andere ondersteunende materialen zorgen voor de inkleding van de acties. De acties kunnen het begin óf het vervolg zijn van een kwaliteitsvol en duurzaam beleid rond gezondheid op school. 

Wil jij samen met Mickey Mouse, Donald Duck, Sofia en andere Disneypersonages de strijd tegen het lang stilzitten in jouw klas aangaan? Registreer je klas via de Woogie Boogie-website en vraag het educatief pakket aan.

Meer info over deze campagne? Contacteer dan Femke De Meester, stafmedewerker sedentair gedrag, Vlaams Instituut Gezond Leven.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 3, 4, 5 jaar
Niet vakgebonden
Info
Aankondiging
Gepubliceerd: 11-01-2018
Nummer: 78660
Categorie
Aanbod organisatie
Trefwoorden
Beweegdagbewegenbewegen voor kleutersDisneyeducatief pakketGezond Levenkleuterslang stilzittenWoogie Boogie

Ontdek ook