Buren 2018 : Tentoonstelling over het leven van de chassidische joden in Antwerpen

Logo Toegevoegd door Kazerne Dossin op 23.03.2018
Aankondiging

Buren 2018 is een fototentoonstelling door Dan Zollmann en Margot Vanderstraeten. In de zoektocht naar een cover voor haar boek Mazzel Tov stootte Margot Vanderstraeten op het werk van Dan Zollmann. De Belgische fotograaf volgde jarenlang met zijn camera het leven van de chassidische joden in zijn woonplaats Antwerpen. Hij maakte unieke beelden van de meestal onzichtbare leefwereld van zijn vrome stadsgenoten. Zo kreeg hij als enige fotograaf toegang tot de Shtetl – Jiddisch voor stadje in de stad.

Ruim vijftig kleurenfoto’s van Dan Zollmann – een documentaire in de ware zin van het woord – geven een integere, boeiende, soms humoristische inkijk in het dagelijks leven van chassidische joden in Antwerpen. De foto’s worden ondersteund door passages uit het succesvolle boek Mazzel Tov van Margot Vanderstraeten. Het ene citaat uit haar document humain biedt uitleg of houdt de kijker en lezer een spiegel voor, het andere werpt vragen op of inspireert.

Buren 2018 verwijst naar de postcode waarbinnen de Antwerpse joodse wijk is gesitueerd. 2018 verwijst uiteraard ook naar nu. In Buren 2018 staan heden en toekomst centraal.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Secundair 1e graad A en B
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
Lerarenopleiding
Hogeschool
Universiteit
Privésector
Niet vakgebonden
Categorie
Aanbod organisatie
Trefwoorden
actualiteitAntwerpenBuren 2018chassidische joodDan ZollmannfototentoonstellinggeloofjodenjodendomKazerne DossinlevenMargot Verstraetenmazzel tovShtetltentoonstelling