Dominique Moïsi : Scholierenwedstrijd

Toegevoegd door Griet Galle op 20.06.2018
Aankondiging

De Stichting Internationale Spinozaprijs eert jaarlijks een denker om het debat in de samenleving te stimuleren. De laureaat van 2018 is de Frans-Joodse politieke denker Dominique Moïsi (1947). Hij heeft een prachtig boek geschreven over de geopolitiek van tv-series, zoals Game of Thrones, House of CardsOccupiedHomeland en Downton Abbey. Het boek is in het Nederlands vertaald als De triomf van de angst: De geopolitiek van series.

Leerlingen die Moïsi graag ontmoeten op 23 november 2018 in Hilversum om hem een originele vraag te stellen, kunnen met hun klas deelnemen aan een wedstrijd. Ze bedenken een orginele vraag bij het hoofdstuk over Game of Thrones (gratis te downloaden). De leraar kiest – in overleg met de klas – de prikkelendste vraag en laat de leerlingen deze toelichten met een kort filmpje van maximaal twee minuten, waarbij ze zich laten inspireren door de beelden, hoofdrolspelers en symbolen uit deze serie.

Meer informatie op de website van VEFO.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
ASO 3e graad
KSO 3e graad
Fotografie - Video - FilmGedrags- en cultuurwetenschappenGeschiedenis - ArcheologiePolitieke en Sociale Wet. - MaatschappijleerWijsbegeerte en Moraalwetenschappen
Categorie
Wedstrijd
Trefwoorden
Dominique MoïsiGame of ThronesMoïsischolierenwedstrijd