Ondernemers voor de Klas

logo

Vlajo brengt Ondernemers voor de Klas!

Als leerkracht/docent bereidt u uw leerlingen/studenten voor op hun toekomstige studie- en beroepskeuze. Wat verwachten bedrijven van afgestudeerden? Welke vaardigheden zijn nodig om in een bedrijf mee te draaien? Vlajo Ondernemers voor de Klas biedt u een mooie aanvulling op deze thematiek! Tijdens een 2 uur durende gastles deelt een ondernemer of bedrijfsleider zijn passie, kennis en levenservaring met uw leerlingen.

Meer nog, de ondernemingsgeest van uw leerlingen/studenten prikkelen door ondernemers en bedrijfsleiders naar uw school te brengen. Een boeiende gastles die aansluit bij hun opleiding. En dat zonder zelf op zoek te moeten gaan naar kandidaat-ondernemers of bedrijfsleiders.

Vlajo en het Ondernemersplatform ETION en VKW Limburg bundelen hun krachten voor dit unieke project. Leerkrachten/ docenten van het laatste jaar secundair en hoger onderwijs kunnen zich bij Vlajo Ondernemers voor de Klas aanmelden. Inschrijvingen lopen jaarlijks in het najaar. De sessies zelf worden ingepland tussen mid-januari en mid-maart.

Doelgroep

Voor ALLE studierichtingen (ook de niet-economisch gerelateerde)
Laatstejaars leerlingen secundair en hoger onderwijs

Vlajo biedt

  • Een uitgebreid sprekersaanbod: Er zitten meer dan 450 bedrijven in onze databank. Tijdens voorgaande edities namen enkele grote namen deel waaronder Chokri Mahassine (Pukkelpop), Hans Bourlon (Studio 100), Bart Claes (JBC), Herman Van de Velde (Van de Velde NV), Hilde Essers (H.Essers), Johnny Thijs, Martine Reynaers (Reynaers Aluminium), Rik De Nolf (Roularta), Karel Cardoen (Cardoen),…

  • Een verhoogd pedagogisch comfort door het aanbieden van een volledige uitgewerkte lesvoorbereiding(en) conform de vakoverschrijdende eindtermen.

  • Logistieke ondersteuning en kwaliteitsgarantie.

Inschrijven/registreren

Dat kan je doen via volgende link

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?