My school on the move : Gratis schoolproject

Met het project  My school on the move worden scholieren in beweging gezet rond de vluchtelingenthematiek. Complexe thema’s zoals migratie, diversiteit en vluchtelingen worden verhelderd met feiten en ervaringen. Jongeren worden gestimuleerd om zelf actie te ondernemen. Een semester lang wordt aan de slag gegaan met het volledige vijfde middelbaar van een school. Misschien de jouwe?

Je bent leerkracht en je wilt in je school op een duurzame manier werken rond de thema’s vluchtelingen, migratie en diversiteit? Je bent op zoek naar een project waar je leerlingen zelf hun creativiteit kunnen gebruiken om met deze thema’s aan de slag te gaan en je gelooft in de kracht van peer-teaching? Dan is My school on the move iets voor jou!

Niet onbelangrijk, dit project wordt volledig gratis aangeboden voor jouw school!

Surf naar onze website en kom er alles over te weten! 

Deelnemen?

  • De belangrijkste deelnamevoorwaarde in dit project is motivatie. Er moet op jouw school ruimte en goesting zijn om met dit project aan de slag te gaan. Lees alle andere voorwaarden in het deelnamedossier, dat je ook onderaan deze pagina kan downloaden.
  • Stuur het ingevulde dossier ten laatste op 18 maart naar Steffi Vermeire (s.vermeire@caritasint.be) verantwoordelijke wereldburgerschapseducatie bij Caritas International.
  • Indien jouw school geselecteerd wordt, dan wordt er contact met je opgenomen voor een eerste kennismaking.
  • Het eigenlijke project gaat van start in het begin van het schooljaar 2019-2020.
Steffi Vermeire
School/onderwijs

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
bso 3e graad
kso 3e graad
tso 3e graad
Gedrags- en cultuurwetenschappenGeschiedenis - ArcheologieLevensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)Media en communicatie - Sociale vaardighedenPolitieke en sociale wet. - MaatschappijleerPsychologie en pedagogieWijsbegeerte en moraalwetenschappenAardrijkskundePAV - MAVO - GASV - ASPV
Info
Aankondiging
Gepubliceerd: 06-02-2019
Nummer: 89471
Categorie
Aanbod organisatie
Trefwoorden
!DROPScaritas internationaldiversiteitinleeftheatermigratiemy school on the movePax Christipeer-educationschoolprojectvluchtelingwereldburgerschapwereldburgerschapseducatie