In je kracht als leerkracht


Bron

Doel:

Deze cursus helpt je om je als leraar/docent/ zorgverlener verder te bekwamen in dat wat jou nu al die goede leerkracht maakt. Het is een ondersteuning om de uitdagingen van vandaag en morgen met succes aan te gaan. 
Hoe voorkom je stress en burn - out? Hoe optimaal communiceren? Hoe verder met het M - decreet? Samen voor de klas? Hoe kan je op een fijne en efficiënte manier op elkaar inspelen? ...

Emotionele intelligentie:

Of het nu aan een lagere school, middelbaar, hogeschool, unief of wat dan ook is, lesgeven met emotionele intelligentie stelt ons overal voor dezelfde uitdagingen:

Hoe knoop je een goed contact aan met je leerlingen, de ouders, je directie, je collega’s…? Hoe help je jongeren optimaal te leren en tegelijk wel in hun vel te voelen? Hoe help je jezelf optimaal voor de klas te staan? Hoe omgaan met agressief gedrag? Hoe constructief communiceren met ouders?...

Met de uitdagingen die het onderwijs voor de boeg heeft wordt onze emotionele intelligentie meer dan ooit een onontbeerlijke troef.

Immers kennisoverdracht is al lang niet meer het enige belangrijke criterium in de onderwijscontext. Ervarend leren, zelfreflectie, focus op competenties... het zijn maar enkele van de kernwoorden van hedendaags onderwijs.

De leraar/docent  van vandaag is coach, begeleider, motivator én een expert met een hart voor z’n vak. Geen eenvoudige taak. Doel van deze cursus is dan ook handige tips en tools aan te reiken om deze taken efficiënt toe te passen en te combineren

Een op de praktijk gerichte methode.

In deze cursus over lesgeven en samenwerken, coteaching, ontdekken we hoe onze emotionele intelligentie de  kracht wordt in onze communicatie met leerlingen, ouders, collega's, directie, zorgverleners ... Hoe we coachend te werk kunnen gaan. Tips over de implementatie van het M-decreet. De cursus biedt heel wat praktijkideeën, tips en handige handvatten over communicatie en persoonlijke groei.

De cursus gaat door op drie avonden of drie namiddagen, gespreid over verschillende maanden. Zo kan het geleerde ook daadwerkelijk ingeoefend worden, eerst binnen een veilig kader van een beperkt groepje deelnemers o.l.v. de coach. Daarna is het aan de cursisten om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen in de praktijk. In de volgende les wordt dit opnieuw geëvalueerd en bijgestuurd o.l.v. de coach. Zo wordt dit een praktische cursus die blijft beklijven ook na de cursusperiode, zowel binnen de werkcontext als in je privéleven.

Jouw inbreng

De cursus biedt ook ruimte voor jouw specifieke vragen en noden. Zo kan je de specifieke nieuwe kennis en vaardigheden oefenen en vol zelfvertrouwen toepassen in jouw eigen omgeving.

Methodieken

In de cursus werken we gewoonlijk integratief. We halen het beste uit heel wat methodieken: oplossingsgericht onderwijzen in combinatie met NLP, cognitieve gedragstherapie, mindfulness, creatieve therapie, rollenspelen …

Praktisch

  • Lente 2019 In je kracht als leerkracht: open voor inschrijving
  • Drie vrijdagnamiddagen: 29 maart, 26 april, 17 mei 2019  telkens van 13.15 tot 15.45 uur.
  • Heb je de start gemist? Je kan je inschrijven op onze wachtlijst. Bij voldoende deelnemers starten we een extra groep op.
  • Je kan dit ook aanvragen voor je school, bijvoorbeeld tijdens een pedagogische studiedag.
Ankerpunt Academie
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Aankondiging
Gepubliceerd: 11-03-2019
Nummer: 90407
Categorie
Aanbod organisatie
Trefwoorden
coachingcreatieve therapieemotionele intelligentiemindfulnessNLPoplossingsgericht onderwijsrollenspel