School, kennis en klimaat : Leraars voor deelname leerlingenenquête gezocht

Tussen dinsdag 23 april en vrijdag 10 mei 2019 (de eerste drie weken na de Paasvakantie) wil de lerarenorganisatie Ovds (Oproep voor een democratische school) een enquête School, kennis en klimaat organiseren bij 10.000 leerlingen van de derde graad van het secundair onderwijs. 

Deze enquête staat in het teken van de klimaatverandering en bevat vragen die de kennis (over diverse aspecten van dit thema) en het engagement van de scholieren testen. 

Om in ons opzet te slagen zoeken we enkele honderden leerkrachten die, tussen 23 april en 10 mei, met toelating van de directie, een lesuur kunnen besteden om hun klas(sen) deze digitale enquête te laten invullen. 

Wij richten ons met deze enquête op leerlingen van vijfde, zesde en zevende jaren van het ASO, BSO, DBSO, BuSO, KSO en TSO, van alle netten, van het Vlaams- en het Franstalig onderwijs. 

Informatie over deze leerlingenenquête vind je op de website www.democratischeschool.com

Hier kunnen leerkrachten die met hun klas(sen) van de derde graad secundair aan de enquête willen deelnemen, zich ook registreren (liefst vóór de Paasvakantie en ten laatste op 15 april 2019). 

Hier vind je ook het rapport van een gelijkaardige leerlingenenquête die Ovds in 2015 organiseerde. Voor de opstelling van de vragen van de nieuwe enquête werkten diverse vakleerkrachten van het secundair, docenten van het hoger onderwijs en klimaatspecialisten mee. 

Ovds wil benadrukken dat de anonimiteit van de deelnemende leerlingen, leerkrachten en scholen absoluut gegarandeerd is. 

De deelnemende leerkrachten zullen in september 2019 als eersten op de hoogte worden gebracht van de globale resultaten van de enquête en zullen ook de gemiddelde resultaten ontvangen van hun klas(sen). De bekendmaking van de resultaten van deze enquête in de media is gepland rond begin oktober 2019. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
bso 3e, 4e graad
kso 3e graad
tso 3e, 4e graad
buso
dko
Niet vakgebonden
Info
Aankondiging
Gepubliceerd: 02-04-2019
Nummer: 91447
Categorie
Oproep onderzoek
Trefwoorden
deelnameenquêtegezochtkennisklimaatklimaatveranderingleerlingenenquête