Zet jij als leerkracht de deur voor Cunina op een kier?

logo
Bron

Cunina vraagt je aandacht voor iets dat jou als leerkracht ongetwijfeld zeer nauw aan het hart ligt: onderwijs aan jonge kinderen. Simpelweg omdat goed onderwijs de sleutel is naar een mooie toekomst. Hoewel toegang tot goed onderwijs in ons land een vanzelfsprekendheid is, is dat in een groot deel van de wereld niet zo. Het is voor die kansarme kinderen dat de ngo Cunina zich elke dag met hart en ziel inzet. En dat al 30 jaar. 

Veel scholen/klassen organiseren regelmatig acties, waarvan de opbrengst bedoeld is voor een goed doel. Sophie Vangheel is als stichter en voorzitter van Cunina al vaak persoonlijk een cheque gaan afhalen in een van deze scholen die ons als goed doel kozen.

Cunina wilt graag nog meer basisscholen willen bereiken. Kunnen jullie ons hierbij helpen?

Ons voorstel is om als klas of school jaarlijks een actie te organiseren die elk jaar – gedurende de duur van het volledige schooltraject van één petekind: dat wil zeggen van lagere- tot middelbare school - minstens 360 euro opbrengt: de prijs om een kind in het Zuiden een jaar lang naar school te laten gaan.

Denk je dat er bij jou op school interesse is voor ons voorstel? Kun je een afspraak regelen bij jou op school, zodat wij ons voorstel uit de doeken kunnen doen? We beloven alvast dat de verbondenheid in jouw school zal groeien en leerlingen een onvergetelijke ervaring krijgen die hen voor de rest van hun leven zal bijblijven. Als leerkracht kun je de persoonlijke brieven van een petekind voorlezen en een les besteden aan het land waar dit petekind leeft. Zo willen wij  ontwikkelingssamenwerking tot leven brengen in jouw school. 

Praktisch
Meer informatie kun je krijgen bij Cunina. Ook als je graag een afspraak wilt regelen, neem je best contact met ons op via telefoonnummer: 014/58 01 01 of stuur een mail naar: nicole@cunina.org. Informatie over onze projecten in onze partnerlanden vind je terug op www.cunina.org

Cunina vzw
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan