Het Archief voor Onderwijs zoekt eindredacteur secundair (detachering)

Voor Het Archief voor Onderwijs zijn we op zoek naar een gedetacheerd leerkracht secundair onderwijs. Je zal instaan voor de actualisatie en verdere uitbouw van de domeinen maatschappij (o.a. maatschappelijke vorming, burgerzin, mens en samenleving), geschiedenis en techniek. Occasioneel geef je ook workshops over ons platform en de werking ervan.

Het Archief voor Onderwijs is een platform van het Vlaams Instituut voor Archivering (VIAA). VIAA streeft er onder meer naar om relevant audiovisueel archiefmateriaal tot in elke klas te brengen. Zo blijft de digitale leefwereld waarin jongeren vertoeven niet aan de schoolpoort staan. Achter ons onderwijsplatform zit een enthousiast team dat de puntjes op de i zet, leerkrachten helpt bij hun vragen en boeiende collecties aanreikt via nieuwsbrieven en sociale media. De meer dan 16.000 audio- en beeldfragmenten op het platform worden geselecteerd voor en door leerkrachten. Verschillende gedetacheerde leerkrachten hebben de voorbije jaren meegewerkt aan de uitbouw van een aanbod voor diverse vakken uit het lager en secundair onderwijs. Om dat werk verder te zetten, zoeken we nu een eindredacteur via detachering.

Wat ga jij doen?
Als eindredacteur maak je een analyse van de verschillende al bestaande collecties voor jouw domein (maatschappij, geschiedenis of techniek). Zijn de gekozen fragmenten nog actueel? Welke onderwerpen uit de leerplannen hebben we nog niet behandeld? Waar kunnen we inspelen op de onderwijsvernieuwing? Op basis van jouw analyse stuur je vervolgens vrijwilligers aan om collecties te actualiseren of nieuw aan te maken. En uiteraard steek je ook zelf de handen uit de mouwen als collectie-redacteur.

Voor die taak zijn we op zoek naar iemand die

 • gepassioneerd is door zijn vakgebied en volledig overtuigd van de meerwaarde van audiovisueel materiaal in de klas
 • vastbenoemd is met minstens 5 jaar ervaring voor de klas
 • eindtermen en leerplannen analyseert met de vingers in de neus
 • een geboren leerkracht is die het ook ziet zitten om occasioneel als lesgever vormingen en workshops voor Het Archief voor Onderwijs te verzorgen
 • jongleert met woorden, leestekens en puntjes op de i, om ze daarna allemaal in de juiste volgorde terug te zetten.

Herkenbaar? Misschien ben jij de leerkracht die wij zoeken!

Ons aanbod

Je werkt dagelijks met boeiend materiaal voor een organisatie met een maatschappelijk relevante missie en een hart voor het onderwijs.

Bovendien

 • kan je deze job uitoefenen in een dynamische omgeving, waar hard wordt gewerkt, maar waar ook ruimte is voor eigen initiatief.
 • kom je terecht in een omgeving waar digitaal werken en leren voorop staat.
 • bieden we je een detachering aan (omvang detachering is bespreekbaar) van 1 september 2019 tot en met 31 december 2019, met mogelijkheid tot verlenging.
 • werk je in Gent, vlak aan Station-Dampoort en maar een korte wandeling of fietstocht verwijderd van het centrum.
 • is het tof werken bij VIAA. Vraag maar aan Leen, Claire, Lander of één van je andere toekomstige collega's.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
 • gratis lesmateriaal;
 • voor alle leeftijden en vakken;
 • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Gedrags- en cultuurwetenschappenGeschiedenis - ArcheologieLevensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)Media en communicatie - Sociale vaardighedenBurgerschap - MaatschappijleerPsychologie en pedagogieWijsbegeerte en moraalwetenschappenTechniek (technologische opv.)PAV - MAVO - GASV - ASPV
Info
Aankondiging
Bijgewerkt: 17-05-2019
Nummer: 92346
Categorie
Vacature
Trefwoorden
archiefaudiovisueelbeeldmateriaalburgerzincopywritingdetacheringeindredacteurgeschiedenisgeschiedenisonderwijsmaatschappelijke vormingmaatschappijleermens en samenlevingsecundairtechniektechniek op schooltechniekonderwijsvacature