Inclusie op taalkamp


Bron

Over enkele weken start de zomer en gaan duizenden jongeren een vakantie tegemoet vol sport-, jeugd-, taalkampen en reizen. Een zomer vol leuke dingen ... maar niet voor iedereen. Om ook wie het niet breed heeft een kans te geven op een taalkamp, lanceert Ruysschaert een Sociaal Fonds.

Ruysschaert ontvangt jaarlijks meer dan 2.000 jongeren die, elk om hun eigen redenen, gemotiveerd zijn om een andere taal dan hun moedertaal te leren. De afgelopen jaren hebben wij duizenden leerlingen geholpen met het verleggen van hun grenzen. Daarbij hebben ze nieuwe vriendschappen uitgebouwd, en dus niet enkel taalkundige, maar ook sociale drempels overwonnen.

Waar een wil is, is een weg
Maar, zo’n taalkamp is niet voor iedereen betaalbaar. Wij zijn ons er heel erg van bewust dat niet elke jongere deze kans kan grijpen, ook al is de wil er wel. Daarom hebben wij sinds enkele jaren een Sociaal Fonds. Zo hebben we al tientallen jongeren een financieel duwtje in de rug kunnen geven, zodat zij toch konden deelnemen.

Sociaal Fonds
Dankzij ons groeiend succes en ter ere van onze vijfhonderdste cursus deze zomer hebben we het budget van ons Sociaal Fonds opgetrokken. Met ons Sociaal Fonds willen wij kansarmen en anderstalige nieuwkomers een warm hart toedragen en hen aan de hand van financiële steun een grote taalkundige sprong voorwaarts laten maken.

Via deze weg lanceren wij een warme oproep: ken of ben je een jongere die onze steun kan gebruiken? Aarzel niet om ons te contacteren op 09 281 01 53 of mail. We volgen elke aanvraag persoonlijk op en werken een individuele financiële tegemoetkoming uit.    

Samen werken we aan onze meertalige toekomst!

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
DuitsEngelsNederlandsFransOKAN - NT2
Info
Aankondiging
Gepubliceerd: 22-05-2019
Nummer: 93008
Categorie
Aanbod organisatie
Trefwoorden
anderstalig NT2anderstalige nieuwkomerinclusieNederlands als vreemde taal NT2NT2sociaal fondstaalkamptegemoetkomingtalen