Onder-Weg van Huis : Vertelconcert over vluchtelingenkinderen

logo
Bron

CultuurMolen vzw is een kleine culturele organisatie in Mechelen. Zij bieden kwalitatieve en kleinschalige (inter-)culturele ervaringen in de vorm van concerten, lezingen, theatervoorstellingen, enz. Met CultuurMolen vzw wil bijdragen aan een betere samenleving, aan meer verbinding en begrip tussen mensen. Daarom maakten ze een voorstelling over kindvluchtelingen. Deze voorstelling kan geboekt worden voor volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar, door organisaties en scholen. Voor scholen is er een educatieve map met materiaal om te gebruiken tijdens de lessen als voorbereiding of nabespreking. Wil je graag meer informatie of wil je deze voorstelling boeken? Lees dan even wat we er hier over vertellen:

Kinderen worden verondersteld kind te kunnen zijn. Zonder zorgen, zonder al te grote verplichtingen, zonder al te veel verantwoordelijkheden. Spijtig genoeg is dit niet voor ieder kind zo. Momenteel zijn er wereldwijd ongeveer 30 miljoen kinderen op de vlucht. Soms met hun familie, soms alleen. Gevlucht voor oorlog, geweld, extreme armoede en natuurrampen. Oorzaken waar ze niets aan kunnen doen, maar waarvoor ze wel de hoogste prijs betalen. Leren, spelen, gezond opgroeien in een veilige omgeving: dat zit er voor hen niet in.

Tijdens de voorstelling Onder-Weg van Huis ga je mee op de vlucht met twee kindvluchtelingen. Batoul kom uit Syrië. Samen met haar moeder en broertje Amjad slaat ze op de vlucht nadat haar vader en zusje Maryam omkomen door een aanval met een mortiergranaat. Sat Paal is een jongen uit de Sikh gemeenschap in Afghanistan. De Sikh vormen er een minderheidsgroep. Nadat Sat Paals broer Parameet wordt vermoord, besluit het gezin het land te verlaten en elders op zoek te gaan naar hun geluk en veiligheid. Op hun tocht worden beide kindvluchtelingen geconfronteerd met heel wat hindernissen en angsten. Ondersteund door live muziek neem je een kijkje in hun niet zo alledaagse leven.

Tekst: Bart Happaerts
Muzikale begeleiding: Katja Vander Poorten en Daithi Rua

Dit zegt het publiek:
"Warme mooie intense avond. Beklijvend. Zou op elke school moeten gespeeld worden. Een verrijking voor de jonge mensen."
"Zeer mooi en ontroerend."
"Zo hard de moeite waard! Prachtige live muziek en pakkende vertelsels. Dit is zo belangrijk! Laten we elkaar weer zien als mens, en niet als statistiek."

Wil je graag meer informatie over deze voorstelling? Of wil je deze voorstelling graag boeken? Stuur een bericht of kijk even op de website, we nemen zo snel mogelijk contact op.

cultuurmolen@outlook.com

www.cultuurmolen.be

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
CultuurMolen vzw
Organisatie