Talent4Change: talentvol (samen)werken aan een leefbare wereld

Talent4Change geeft je leerlingen handvatten om hun (ondernemende) talenten te ontdekken. Gewapend met deze inzichten organiseren ze samen een klasproject waar engagement voorop staat.
Door de zoektocht naar eigen talenten krijgen de leerlingen meer inzicht in wie ze zijn, wat hen energie geeft en maken we ze weerbaarder. Deze talenten zetten we actief in tijdens een samenwerkingsopdracht. Leerlingen gaan samen op zoek naar een goede vorm van functioneren in groep en gebruiken deze inzichten om tegelijkertijd een steentje bij te dragen aan maatschappij van vandaag.
Via een werkboekje creëren de leerlingen hun eigen naslagwerk om hun ondernemende talenten in kaart te brengen. Ze maken kennis met de talenten “Leiding geven, Creativiteit, teamplayer, doorzetter en planner & organisator.” Door leerlingen te laten nadenken over concrete kwaliteiten en vaardigheden die onder deze talenten vallen, zorgen we voor een gemeenschappelijke taal. Op die manier weten leerlingen ook hoe ze nog verder kunnen groeien en evolueren in deze vaardigheden van de 21e eeuw.
Eens hun talenten in kaart zijn gebracht, gaan ze samen aan de slag. Elke groep bespreekt hoe een goede samenwerking er concreet uitziet en maakt duidelijke afspraken opdat er veilig én efficiënt gewerkt kan worden.
Adhv enkele rolmodellen en een verbruikersdagboek geven we duidelijk mee dat we allemaal een verschil kunnen maken in deze wereld. Met een aantal SDG’s (sustainable development goals) in het achterhoofd gaat jouw klas met de verworven inzichten aan de slag.
Om het geheel compleet te maken worden nog enkele planningsdocumenten aangeboden die de leerlingen kunnen gebruiken om de organisatie van hun evenement/actie succesvol te laten verlopen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
 vakken Niet vakgebonden, Transversale competenties, vakoverschrijdend
ander Transversale competenties, vakoverschrijdend
Info
Soort Aankondiging
Bijgewerkt08-08-2019
Nummer 94268
Categorie
Aanbod organisatie
Trefwoorden
(samen)werkencompetentiegerichtleefbaremens en maatschappijondernemingszinopvoeden tot burgerzinSDG'sTalent4ChangetalentontwikkelingtalentvoltransversaalVlajowereld