Kid@Bizz, stap voor stap je eigen bedrijf

Met Kid@bizz secundair krijg je als leerkracht een kader in handen om met de leerlingen van de eerste graad secundair (leeftijd 13-14 jaar) een eigen kleine onderneming uit te bouwen. Vlajo ontwikkelde Kid@bizz meer dan 10 jaar geleden maar het materiaal werd eerder enkel in de derde graad basisonderwijs aangeboden, als onderdeel van het project De Droomfabriek. Om de Vlajo verticale leerlijn te vervolledigen werd beslist om Kid@bizz ook in de eerste graad secundair aan te bieden, maar dan wel onder een andere vorm.

Om beter te beantwoorden aan de noden van deze doelgroep werd het bestaande materiaal inhoudelijk en lay-outmatig aangepast. Het belangrijkste verschil met Kid@bizz voor basisonderwijs is de integratie van het Business Model Canvas (BMC).
Het project is een leertraject waarbij ‘learning by doing’ centraal staat. Leerlingen doen vanuit die praktijk heel wat leerervaringen op. Ze starten hun eigen project op met een einddoel naar keuze. Dit kan een kleine onderneming zijn met opbrengst voor een goed doel, een sensibiliseringscampagne, een tentoonstelling rond een bepaald thema,...

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan