Persoonlijke assistent : Inclusief onderwijs Brussel

logo
Bron

Gezocht: Persoonlijke assistent – inclusief onderwijs (Brussel)

Voor begeleiding van een jongere met autisme op de kunsthumaniora (tweede graad, podiumkunsten). Daar volgt hij een inclusietraject met een aangepast programma (jazzviool- en piano, samenspel, drama, dans).

De begeleider zou hem ook ondersteunen in zijn werk als (muzische) vrijwilliger bij kleuters. 

Hij heeft veel sturing en aanmoediging nodig bij de dagelijkse organisatie, bij het onthouden/noteren van taken voor zelfstandig werk en het uitvoeren ervan, bij het focussen op de pertinente zaken i.p.v. op irrelevante informatie.  Verder heeft hij hulp nodig bij zijn integratie bij leeftijdsgenoten en bij het zich houden aan afspraken.

De begeleiding vergt geduld en creativiteit om een vertrouwensband te creëren met de jongere. Een heel vlotte samenwerking met de andere betrokkenen, openheid en respect voor elkaar, creativiteit, humor en een goede communicatie is ook cruciaal.

Naast ondersteuning op school zoeken we ook iemand die:

  • op zaterdag hem met het openbaar vervoer naar zijn dansles brengt, in de buurt blijft van waar de les doorgaat (hoeft niet altijd in het leslokaal te blijven) en na afloop van de les hem terug naar huis begeleidt. Dit is ongeveer 3,5 uur in totaal.
  • en/of iemand die een keer per week hem ondersteunt bij zijn vrijwilligerswerk bij een blind jongetje met autisme die net als hem weg is van muziek. Het gaat om 3 tot 4 uur per bezoek.

PROFIEL

Muzisch-agogisch ondersteuner, (ortho)pedagoog, muziektherapeut, leerkracht kleuter-, basis- of secundair onderwijs met enige ervaring in inclusieve settings. Sollicitaties van studenten en pas afgestudeerde zijn welkom.

Liefst met kennis van of interesse in muziek, woord en/of dans. 

Kennis van het Frans is een pluspunt.

Persoonlijke competenties: heel goed kunnen samenwerken met het gezin en andere begeleiders, empathisch zijn, heel goed kunnen sturen met respect voor de persoon (op een respectvolle manier zijn/haar gezag kunnen laten gelden tegenover de jongere), creatief zijn, graag werken met kinderen en jongeren, graag muzisch werken. 

BHD GVE
Andere functie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo alle
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
buso alle
 vak Niet vakgebonden
Info
Soort Aankondiging
Bijgewerkt02-09-2019
Nummer 94767
Categorie
Vacature
Trefwoorden
assistentBrusselinclusief onderwijsonderwijs