Honger naar meer?


Wil je verder werken op het thema gezonde en duurzame voeding op school?
Zoek je advies op maat, coaching of begeleiding?
Wil je linken leggen met andere duurzaamheids- of gezondheidsthema’s?

Contacteer de initiatiefnemers van de deelsite Gezonde en duurzame voeding op school. 

Het Vlaams Instituut Gezond Leven wil mensen op een toegankelijke manier helpen om gezond te leven. Met onderbouwd advies, pakketten, concrete materialen en kant-en-klare opleidingen.

Rikolto werkt aan een duurzaam voedingssysteem. Ze coacht boerengroepen om betrouwbare zakenpartners te worden en verbindt supermarkten, bedrijven, producenten en consumenten uit de voedingssector. Rikolto onderstreept het belang en de impact van duurzame voeding bij jongeren, de consumenten en de ondernemers van de toekomst. Daarom streeft Rikolto naar een gezond en duurzaam voedingsbeleid in scholen.

GoodPlanet inspireert jong en oud om een duurzame samenleving te realiseren. Een gezonde planeet, waar iedereen goed kan leven, vandaag en morgen. Een GoodPlanet. Op www.goodplanet.be vind je onze kleine en grote projecten rond duurzaam samenleven. Op school, op de werkvloer, thuis en in de vrije tijd.

Het voedingsinformatiecentrum NICE (Nutrition Information Center) geeft wetenschappelijk onderbouwde informatie over de voedings- en gezondheidsaspecten van de producten van bij ons maar ook veel tips en handige materialen om mee aan de slag te gaan.

Een duurzame toekomst voor onze planeet begint met bewuste keuzes. MOS helpt je om van je school een milieuvriendelijke en duurzame leer- en leefomgeving te maken, samen met de leerlingen, het schoolteam en het netwerk van de school.

Plattelandsklassen vzw ontwikkelt, als erkend Centrum voor Landbouweducatie, een educatief aanbod rond duurzame landbouw, gezonde voeding en beleving op het platteland. Dit voor kleuter-, lager, secundair en hoger onderwijs.

 

Fairtrade biedt met het label voor eerlijke handel een eenvoudige manier om het verschil te maken in het leven van landbouwers in het Zuiden. Door handel eerlijk te maken en door betere prijzen te garanderen worden producenten ondersteund om hun toekomst in handen te nemen en te investeren in duurzame landbouwpraktijken.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Inburgering

Ontdek ook