Vermiste personen : Educatieve workshops

Affiche tentoonstelling MISSING
Géopolis Brussel

In het licht van huidige langdurige conflicten, natuurrampen en toegenomen mobiliteit is het fenomeen van vermisten personen zowel chronisch als mondiaal geworden. Eind 2018 registreerde het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRK) wereldwijd meer dan 139.000 vermiste personen. Het kan jaren, soms zelf decennia duren voordat familieleden duidelijkheid krijgen over het lot van hun dierbaren. In de tussentijd moeten ze leven met de pijn en onzekerheid, niet wetende of hun geliefde nog leeft of al dood is.

In samenwerking met het ICRK organiseert Géopolis een tentoonstelling over vermiste personen met bijbehorende educatieve workshops voor klassen van het secundair onderwijs. De tentoonstelling omvat vier fototentoonstellingen over verdwijningen in de context van Bosnië, El Salvador, Oekraïne en Griekenland (migratie) en één didactische tentoonstelling met teksten over het onderwerp.

De educatieve workshop bestaat uit een interactieve presentatie over het onderwerp en een rondleiding door de expositieruimte, waarbij de leerlingen in groepjes een opdracht maken. 

In totaal duurt de workshop 1 uur – 1,5 uur.

Géopolis Brussel
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan