FACT: In verschillende talen communiceren op de werkvloer


Communiceren in verschillende talen op de werkvloer wordt een stuk eenvoudiger met deze praktische tool. FACT vertaalt tussen Nederlands, Frans, Engels, Spaans, Roemeens, Pools, Arabisch, Dari, Pashtu, Somalisch en Oekraïens en kan ook ingezet worden als oefeninstrument om de taal van de werkplek onder de knie te krijgen. 

De gebruiker kiest zelf zijn brontaal en de gewenste doeltaal. Er kan ook een derde taal worden geselecteerd. Per term krijg je in de gekozen talen telkens het geschreven woord, de gesproken versie en een ondersteunend beeld.

Naast een pakket basiswoordenschat kan je kiezen voor (een combinatie van) volgende pakketten sectorwoordenschat: land- en tuinbouw, metaalsector, schoonmaak, horeca (restaurant) en verpakking van voeding. Pakketten voor bouw, hout en zorg zijn in opmaak (te verwachten begin 2025).

De woordenschatpakketten zijn opgemaakt in samenwerking met VDAB en Forem en de betrokken sectoren. De sectorspecifieke termen zijn gestructureerd in logische categorieën (gereedschap, machinerie, onderdelen, onderhoud, handelingen,…) zodat de gebruiker snel kan scrollen naar het juiste woord. Daarnaast is in de verschillende talen ook een specifieke zoekfunctie (met autocomplete) voorzien. De gebruiker kan ook zijn favorieten instellen.

De app is een initiatief van de Provincie West-Vlaanderen en werd ontwikkeld als onderdeel van het project AB Réfugiés-Emploi, in samenwerking met de volgende partners: VDAB, POM, Le FOREM, Mission Locale Douaisis, Entreprendre Ensemble, Rode Kruis Vlaanderen, Fedasil, Ligo-Centrum voor Basiseducatie Midden- en Zuid-West-Vlaanderen, Refu Interim, Provincie Antwerpen, Centre Ifapme Wallonie Picarde, Eduplus, Boerenbond, MTech+, Vorm DC, Makkie, Alimento, Horeca Forma Vlaanderen, Woodwize, Constructiv, Zorgnet Icuro en Travi. Met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en van Wallonië.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook