Finale : Muzieknotatieprogramma


Finale is een muzieknotatieprogramma. Je kunt er muziek mee invoeren, bewerken en afdrukken. De mogelijkheden wat betreft muziekbewerking en pagina-opmaak zijn groot en vergen studie en oefening, maar ook met weinig ervaring zijn al snel goede resultaten te behalen. 

Eigen tempo en niveau

Finale biedt veel vrijheid in wat je juist wil ontwerpen en hoe je dat wil doen. Van een solowerk tot een uitgebreide score voor Broadway, ze bieden jou de flexibiliteit om te werken op de manier die jij wenst.

Bewerken

Eenmaal je je muziek hebt ingevoerd in Finale, kan je alle kanten op. Je kan snel maten verzetten, voortekeningen aanpassen en je muziek op verschillende manieren transformeren. Finale geeft zelfs input, bv. wanneer je noten schrijft, die niet haalbaar zijn binnen het bereik van een bepaald instrument. 

Luisteren

Prachtige geluiden en klanken inspireren niet alleen jou, maar ook je publiek. Finale beschikt over exclusive Human Playback dat ervoor zorgt dat elke lijn kan beluisterd worden alsof ze door een echte muzikant wordt gespeeld. Daarnaast beschikt Finale ook over een grote bibliotheek aan klanken om nog dichter bij de werkelijkheid te komen. 

Delen

Muziek maak je om te delen. Terwijl je componeert, kan je bestanden delen met andere gebruikers dankzij de ingebouwde MusicXML support. Als je klaar bent om je resultaat te gaan delen, dan kan je je muziek afdrukken, er audiobestanden van maken, pdf's en veel meer, helemaal op jouw maat. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht

Ontdek ook