WinFlora : Wilde planten

WinFlora wordt al een aantal jaren gebruikt in scholen en door mensen die graag de natuur in gaan. Hun ervaringen met het programma gebruikten de auteurs om na te gaan hoe en in welk opzicht WinFlora zou kunnen worden verbeterd en aangepast aan kennis en behoefte van de gebruikers.

Dat leidde tot een geheel vernieuwde WinFlora: nu met 225 wilde planten. Elke plant met een tekening en tenminste drie foto's. Totaal meer dan 800 foto's. WinFlora 2.0 is voorzien van een'intelligente Assistent'. Dit onzichtbare programma analyseert steeds de lijst met planten en zorgt ervoor dat de naam van een plant snel en gemakkelijk te vinden is. 

De layout van het programma is sterk verbeterd. WinFlora is daardoor nòg gebruikersvriendelijker geworden Plantennamen zijn nu niet alleen opvraagbaar in het Nederlands en Latijn, maar ook in het Fries, of Engels of (zelf in te vullen) eigen streeknaam. Behalve de algemene beschrijving van de plant worden nu ook huishoudelijke en geneeskundige toepassingen vermeld

Dirk Rommens
Andere functie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 5e, 6e leerjaar
secundair 1e graad a
Biologie
Info
App of software
Gepubliceerd: 18-10-2007
Categorie
Educatief (Leerling)
Trefwoorden
fauna en floraplantWinFlora