Xnview : Afbeeldingenbrowser

XnView is een afbeeldingenbrowser, een programma om snel afbeeldingen te bekijken, te benoemen, te wissen, te sorteren en te roteren.
Maar daarnaast kan je het ook gebruiken om snel een diavoorstelling met effecten op je scherm te toveren. Webpagina’s creëren of schermafdrukken nemen behoort ook tot de mogelijkheden.

Met dit programma klik je een map met foto’s aan (add folder), stel je de opties in (bv. all transition effects). Een diavoorstelling met wisselende overgangseffecten start vanzelf. Je kan zo’n diashow ook op een CD branden en aanbieden aan een publiek, bv. leerlingen of ouders.

Andere mogelijkheden: een reeks foto’s omzetten in een webpagina, schermafdrukken maken en in een map plaatsen, een hele reeks foto’s in één keer een nieuwe naam geven, rode ogen wegwerken, afbeeldingen bijsnijden, converteren van JPG naar BMP, PNG, GIF, TIF,…

Afbeeldingen bekijken kan in XP, maar op oudere computers echter heb je veel baat bij het installeren van een afbeeldingenbrowser. Bovendien kan je met enkele muisklikken een hele map foto’s herbenoemen of in een webpagina gieten, neem daar nog het eenvoudig verwijderen van rode oogjes bij, het bijsnijden van het formaat en een diavoorstelling met overgangsffecten bij en je weet meteen waarom dit programma de moeite waard is om
te gebruiken.

Peter Brimioul
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
App of software
Bijgewerkt: 03-09-2010
Categorie
Ondersteunend (Leerkracht) Educatief (Leerling) Beeld
Trefwoorden
afbeeldingafbeeldingenbrowserbrowserorganizervrije softwarexnview