GeoGebra : Meetkundepakket met vele mogelijkheden

logo

GeoGebra is een gratis (open-source) alternatief voor programma's als Cabri Geomètre.

Enerzijds is GeoGebra een dynamisch meetkundepakket. Je kan constructies uitvoeren met punten, vectoren, lijnstukken, rechten en kegelsneden en je kan deze tekenobjecten daarna dynamisch wijzigen. Anderzijds kunnen functies, vergelijkingen en coördinaten rechtstreeks worden ingevoerd.

Met GeoGebra is het dus ook mogelijk om met variabelen te werken voor getallen, te rekenen met vectoren en punten, afgeleiden en integralen van functies te berekenen en er zijn ook commando's voorzien om bijv. nulpunten of extrema te berekenen.

Er bestaat ook een GeoGebraWiki, een website met educatief materiaal voor GeoGebra. Iedereen kan een bijdrage leveren en materialen op deze website plaatsen. Je kan je ook abonneren op de nieuwsbrief om de ontwikkeling van dichtbij te volgen.

Oorspronkelijk een oostenrijks initiatief (een eindwerk 'master in de wiskunde'), dat nu ook ondermeer een Vlaams broertje heeft en steeds verder wordt uitgewerkt. De site installeert een pakket op je computer waarmee je ook offline kan werken. Je kan GeoGebra vrij gebruiken voor om het even welke doeleinden en je mag het vrij verspreiden in het kader van de GNU General Public License.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Peter Verlee
Leerkracht, ICT-coördinator, …

Ontdek ook