Spraaksoftware L2S

L2S is spraaksoftware. Het is een computerprogramma dat ondersteuning biedt bij het lezen, spreken en schrijven. Het programma wordt als klein hulpprogramma over de gebruikelijke Windows-toepassingen (Office-pakket, Internet Explorer, E-mail, Adobe, etc.) heen gezet en is heel eenvoudig te bedienen.

L2S is om te beginnen voorleessoftware. Met L2S kunt u dus schermteksten laten voorlezen. Zo kunnen tekst-documenten, e-mails, maar ook bijvoorbeeld pdf's worden voorgelezen. Maar er is meer: L2S helpt ook bij het schrijven. Het laat horen wat er net geschreven is, zodat de woorden en zinnetjes daarmee gecontroleerd kunnen worden. Ook is het mogelijk om woorden te voorspellen tijdens het schrijven en correcties voor te stellen van veel gemaakte spelfouten. Verder kan L2S ook teksten omzetten naar geluidsbestanden (.mp3).

Je ziet het programma als een kleine onopvallende extra werkbalk links bovenaan het scherm. Het programma werkt samen Windows en programma's zoals Word en de overige Office toepassingen, maar ook met Internet Explorer, Adobe Reader, Outlook, enzovoort.

Op de website van L2S kan je naast demonstratiefilmpjes ook een dertig dagend durende demonstratieversie downloaden.

Bram Faems
School/onderwijs

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
buso
hbo5
lerarenopleiding
Niet vakgebonden
Info
App of software
Bijgewerkt: 05-06-2012
Onderwijsbehoefte
Algemeen
Categorie
Educatief (Leerling)
Trefwoorden
alfabetiseringcompensatiedyslexiedyslexiesoftwareICT-eindtermenL2Sleesprobleemspraakspraaksoftwaresprintvoorleessoftwarevoorlezenleerzorgtalen

Ontdek ook