Pret voor Kinderen

'Pret voor Kinderen' is een educatief spel voor kinderen tussen 0-4 jaar. In 'Pret voor Kinderen' ontmoeten de kleuters een aantal dieren, voertuigen en muziekinstrumenten; zoals de leeuw, de koe, het vliegtuig en de gitaar. Het spel is in drie secties verdeeld: 'Wijzen en Leren', 'Leren met puzzels' en 'Raad de Afbeelding'.

'Wijzen en Leren' is een interactief plaatjesboek, waar de kleuter op een dier, een voertuig of een ander element kan klikken, waarbij een animatie getoond wordt en het desbetreffende geluid wordt afgespeeld, bijvoorbeeld een blaffende hond. Een stem spreekt de naam van het getoonde element uit.

Bij 'Leren met Puzzels' kan uit 9 verschillende puzzels gekozen worden. Zodra de kleuter het puzzelstuk in de juiste positie plaatst, wordt het desbetreffende geluid van dat stuk afgespeeld (bv. het geluid van een auto).

In 'Raad de Afbeelding' worden 4 verschillende afbeeldingen getoond en een stem vraagt aan de kleuter om een bepaald element te lokaliseren, bijvoorbeeld "Waar is het vliegtuig?" Als de kleuter het juiste element aanwijst, wordt een animatie getoond en het desbetreffende geluid wordt afgespeeld.

Kristof De Loose
Leerkracht, ICT-coördinator, …

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 3, 4, 5 jaar
Niet vakgebonden
Info
App of software
Gepubliceerd: 25-05-2012
Categorie
Educatief (Leerling) Spel
Trefwoorden
dierinteractiefmuziekinstrumentplaatjesboekPret voor Kinderenpuzzelspelvoertuig