Johnny Grammar's Quizmaster : App van de British Council

Deze app bevat drie onderdelen: spelling, grammar (grammatica) en vocabulary (woordenschat). Je maakt eerst een keuze tussen deze onderdelen.
- Kies je voor 'spelling', dan krijg je een quiz waarbij je telkens tussen twee schrijfwijzen van een woord de juiste moet aanduiden. De bedoeling is zo veel mogelijk juiste antwoorden te geven binnen de tijd (zestig seconden). Achteraf krijg je een score en de juiste antwoorden te zien van de fouten die je maakte.
- Kies je voor 'grammar', dan maak je eerst een keuze tussen verschillende levels, daarna kies je een onderwerp (bijvoorbeeld 'prepositions', 'irregular verbs', 'adjectives'/'adverbs',...). De oefeningen zijn meerkeuzeopdrachten waarbij je zinnen aanvult met de juiste woorden of korte vraagjes beantwoordt. Er zijn twintig vragen waarvoor je telkens maximum vijftien seconden bedenktijd krijgt. Achteraf krijg je een score op twintig en krijg je ook de juiste antwoorden te zien van de vragen die je fout beantwoordde.
- Kies je voor 'vocabulary', dan maak je eerst een keuze tussen verschillende levels, daarna kies je een onderwerp ('food', 'travel',...). Je krijgt twintig meerkeuzevragen met telkens vijftien seconden bedenktijd. Achteraf krijg je een score op twintig en krijg je ook de juiste antwoorden te zien van de vragen die je fout beantwoordde.

Er is ook een mogelijkheid om de scores te publiceren op Facebook.

Bea Claeys
Andere functie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Engels
secundair volwassenenonderwijs
Engels
Info
App of software
Gepubliceerd: 29-04-2013
Categorie
Educatief (Leerling)
Trefwoorden
adverbappBritish Councilgamegrammaticairregular verbJohnny Grammar's Quizmasterprepositiontaalspelverbvocabularywoordenschattalen