Learn English Elementary : Podcasts van de British Council

Foto Toegevoegd door Bea Claeys op 29.04.2013
App of software

Deze app bestaat uit drie series van podcasts met telkens tien 'real life conversations', die als een soort van radioprogramma worden voorgesteld. Thema's die aan bod komen zijn o.a.: 'introducing someone', 'airport situations', 'jokes', 'feelings', 'describing people',...

Verder leren leerlingen dankzij de podcasts ook grammatica dankzij 'Tom the teacher', die op het einde van elke podcast een onderwerp naar voor brengt om leerlingen te helpen hun Engels te verbeteren. Deze grammatica is geïntegreerd in de episode. In de eerste episode van de eerste serie is het grammatica onderwerp bijvoorbeeld 'the going to future', waarbij het gebruik ervan wordt uitgelegd aan de hand van de eerder besproken situaties in de conversatie. Ook 'time prepositions', het verschil tussen 'make' en 'do', 'regular' en 'irregular verbs', 'pronouns', 'telling the time', 'compound nouns',... komen aan bod.

Daarnaast worden ook de Britse cultuur ('British food', 'politeness', Britse steden, 'British money',...) en thema's die dicht bij de leefwereld van de leerlingen staan (zoals shopping, voetbal, Formula One, computers, Didier Drogba en Angelina Jolie,...) behandeld.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan