MaxiMine : Educatief videospel over de mijngeschiedenis


Bron

MaxiMine is een educatief videospel dat leerlingen op een leuke en interactieve manier kennis laat maken met de mijngeschiedenis. Tijdens het spel ontdekken de leerlingen verschillende activiteiten uit het leven van een mijnwerker en de geschiedenis van de steenkoolmijnen in Limburg. Het spel bestaat uit twee levels.

Het MaxiMine spel is een point & click game. Je kan het spel dus besturen door met de muis op bepaalde locaties te klikken en acties te initialiseren zoals het oprapen en combineren van voorwerpen.

De omgevingen in het spel zijn gebaseerd op de architectuur en plattegrond van de mijn van Beringen. Wanneer de leerlingen de mijngebouwen van de mijnsite van Beringen bezoeken, zullen ze ongetwijfeld de link met het spel kunnen leggen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 5e, 6e leerjaar
Mens en maatschappijWetenschappen en techniekLeren leren
secundair 1e graad a en b
Economie - SEI - Boekhouding - BedrijfsbeheerInformaticaGeschiedenis - ArcheologieBurgerschap - MaatschappijleerNederlandsBouw - ArchitectuurElektriciteit - ElektronicaKoeling en warmteMechanica - Pneumatica - Hydraulica - Meet- en regeltechn.Techniek (technologische opv.)AardrijkskundePAV - MAVO - GASV - ASPVNatuurwetenschappen
Info
App of software
Gepubliceerd: 11-02-2014
Nummer: 46928
Categorie
Educatief (Leerling)
Trefwoorden
arbeidBeringenberoepenerfgoederfgoededucatiegamegamingkunst en cultuurMaxiMinemijnmijngeschiedenismijnwerkerserious gameserious gamingsteenkoolsteenkoolmijnvideospeltalen

Ontdek ook