Vandaag, morgen en gisteren oefenen met Tago : Dagen van de week

Speel met de dagen van de week. Weet jij welke dag het vandaag is, morgen, overmorgen, gisteren of eergisteren?

Tago betekent dag in het Esperanto. In dit spel moet de juiste dag aangeklikt worden die gevraagd wordt. Er zijn vier niveaus die met de horde ingesteld worden. De vraag wordt zowel visueel als auditief aangeboden. Een groen/rode-balk toont de verhouding van de goede antwoorden tegenover de foute.

Door verbouwingen in mijn school zat ik vorig jaar regelmatig te werken in de derde kleuterklas. Ik zat boven op de mezzanine waar door plaatsgebrek de schoolserver naartoe was verhuisd. Ik hoorde juf Bea en Inge regelmatig de dag starten met de vraag: Welke dag zijn we vandaag? Weet iemand nog welke dag het gisteren was? En morgen? In een ver verleden heb ik ooit een educatief spel geprogrammeerd dat deze vaardigheden oefende. Toen rijpte bij mij het idee om dat nog eens over te doen in html5.

Ik hoop dat velen het programma willen uittesten.  Vind je 't goed, maak dan gebruik van de sociale media om het programma te verspreiden. Je vindt op deze pagina een link naar Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, ... Ben je niet tevreden of heb je tips of opmerkingen? Mail ze gerust door aan patrick@keysabyl.be . Bedankt bij voorbaat.

Patrick Keysabyl
Leerkracht, ICT-coördinator, …

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 3, 4, 5 jaar
Wiskundige initiatie
lager 1e, 2e leerjaar
Wiskunde
Info
App of software
Gepubliceerd: 27-11-2015
Nummer: 61535

Ontdek ook