Tafeltjes : Maaltafels en deeltafels oefenen

Zes verschillende spelletjes om de maal- en deeltafels in te oefenen.

- Tik het juiste antwoord in: Je krijgt een oefening te zien waarvan je het juiste antwoord moet intikken.

-  Onthoud en zoek de blokjes die bij elkaar passen: Er worden tien blokjes getoond: vijf blokjes met opgaven en vijf blokjes met oplossingen. Probeer goed te onthouden wat er op elk blokje getoond wordt. Na enkele seconden verdwijnen de opgaven en de oplossingen. Klik nu eerst op een opgave (donker blokje) en probeer je te herinneren onder welk lichtgekleurd blokje het antwoord zit. Als je antwoord juist is, verdwijnen beide blokjes.

-  Klik op de hoed met het juiste antwoord: Op je scherm zie je een oefening en vier hoeden staan. Onder de vier hoeden zit een cijfer verstopt. De hoeden worden even opgetild. Let goed op en onthoud onder welke hoed de juiste oplossing zit.

- Klik op de ballon met het juiste antwoord: Op je scherm zie je een oefening en vijf ballonnen. Klik op de ballon met het juiste antwoord.

- Los de oefeningen op om de prent te tonen: Er worden negen vakjes met oefeningen getoond. Klik op een vakje en vul het juiste antwoord in. Per juist antwoord krijg je een stukje van de puzzel te zien.

- Sleep de blauwe blokjes tot bij de gele blokjes: Er worden twee rijen met telkens tien blokjes (blauwe blokjes met opgaven en gele blokjes met oplossingen) getoond. Sleep de blauwe blokjes naar de juiste gele blokjes.


Voordat je aan een spel begint, klik je best eerst op 'instellingen'. Hier kan je aangeven welke tafel je wil oefenen (je kan telkens maar één tafel oefenen). Je kan ook aanduiden of je de maal- of de deeltafel wil oefenen.

REUMERS WILLY
Andere functie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e leerjaar
WiskundeICT
Info
App of software
Bijgewerkt: 01-04-2009
Categorie
Educatief (Leerling)
Trefwoorden
deeltafeldelengedeeld doormaalmaaltafeloefenentafelsvermenigvuldigen