Geschiedenis Examen Trainer : Leerstof inoefenen

De Geschiedenis Examen Trainer is niet alleen nuttig in het examenjaar, maar ook jongere leerlingen kunnen met deze app aan de slag.

Gebeurtenissen uit de geschiedenis zijn op vele manieren te bekijken en verbanden zijn op vele manieren te leggen. Daarom is alleen het leren van feitjes zinloos. Op het geschiedenisexamen wordt getoetst of je op een gestructureerde manier verbanden kunt leggen. Geschiedenis is een denkvak.

De Geschiedenis Examen Trainer probeert je daar zo goed mogelijk bij te helpen. In de brij van alle feiten die je zou kunnen leren zijn bepaalde zaken belangrijker dan andere. Dat zijn de feiten die een belangrijke rol spelen in een ontwikkeling, die een oorzaak zijn of een gevolg van iets. De Geschiedenis Examen Trainer helpt je de belangrijkste ontwikkelingen te begrijpen en de gebeurtenissen te leren die daarbij een rol speelden. Daarbij wordt de structuur van het geschiedenisexamen benadrukt, waarin perioden en tijdvakken, maar vooral ook historische contexten, kenmerkende aspecten, leidende vragen en bepaalde voorbeelden een belangrijke rol spelen.

Alfred de Weerd
Andere functie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e graad
Geschiedenis - Archeologie
Info
App of software
Gepubliceerd: 05-01-2017
Categorie
Educatief (Leerling)
Trefwoorden
examenGeschiedenis Examen Trainerhistorische contextleren lerenstuderen