Rekenles : Hoofdrekenen

Met dit programma kan je de vier hoofdbewerkingen oefenen: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Daarnaast kan er ook geoefend worden op de tafels. Bij tafels kan dan zelf gekozen worden welke tafel er wordt geoefend.

Na de keuze verschijnt de eerste som. Is het antwoord goed, dan krijg je een stukje van een puzzel. Na 20 goede antwoorden is de puzzel helemaal af en volgt de finale beloning. Maar pas op: bij een fout antwoord worden alle stukjes die je al verzameld hebt door de 'Hakker' weggehaald en kun je weer opnieuw beginnen! Vooral tegen het einde houdt dat de spanning er goed in.

Is het allemaal te makkelijk dan kan met 'niveau' de moeilijkheid ingesteld worden. Dit geldt overigens niet voor de tafels: die beginnen altijd met de 10 sommen in volgorde, daarna komen er nog 10 in willekeurige volgorde.

Als je klikt op 'niveau' kan je kiezen tussen vier moeilijkheidsgraden van laag tot zeer hoog. De moeilijkheid zit 'm in het grootste getal dat je tegen kunt komen. Bij laag is dat slechts 10, bij zeer hoog maar liefst 1000. Op deze laatste stand is het zelfs voor volwassenen nog een fikse oefening in hoofdrekenen. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo
Wiskunde
Info
App of software
Bijgewerkt: 19-05-2009
Onderwijsbehoefte
Leerstoornissen
Categorie
Educatief (Leerling)
Trefwoorden
aftrekkendelenhoofdrekenenmaaloptellenrekenlestafelvermenigvuldigenleerzorg