Hé, het is oké: Vlaggensysteem relaties en online seksualiteit


We hebben de neiging om bij relaties en seksueel gedrag via nieuwe media, meteen het ergste te denken. Kinderen en jongeren experimenteren, dat hoort bij een normale seksuele ontwikkeling. Flirten gebeurt op een andere manier dan vroeger. Tot een paar jaar terug maakten we ons zorgen over het beeldmateriaal dat kinderen en jongeren opzoeken. Nu maken ze die foto’s en filmpjes ook zelf. Ze wisselen erotische berichtjes, spannende foto’s en filmpjes uit.

Dat betekent niet dat het allemaal onschuldig is of nooit voor problemen kan zorgen. Ze tasten de grenzen af van wat kan en wat niet kan. Maar hoe ga jij als leraar of begeleider van kinderen en jongeren om met deze situaties? Welke situaties laat je toe en welke niet? En hoe reageer je op deze situaties? Dat is niet altijd even gemakkelijk.

Deze tool leert je bewust om te gaan met relaties en seksueel gedrag via nieuwe media. Aan de hand van zes criteria leer je situaties in te schatten en ken je er een vlag aan toe. Er wordt telkens ook een gepaste reactie geformuleerd.

Deze tool is een toepassing van het Vlaggensysteem van Sensoa.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Mediawijs
Organisatie

Ontdek ook