Debian Edu : Gratis software voor IT-infrastructuur en leeromgeving


Bron

Debian Edu is een volledig op vrije software gebaseerde en op de onderwijswereld gerichte IT-infrastructuur en leeromgeving. 

Moet je een computerlabo of een volledig schoolnetwerk beheren? Wil je servers, werkstations en laptops installeren die onderling samenwerken? Wens je de stabiliteit van Debian met reeds vooraf geconfigureerde netwerkdiensten? Wil je systemen en verschillende honderden of zelfs meer gebruikersaccounts beheren met een webtoepassing? Wil je oudere computers blijven gebruiken?

Dan is Debian Edu misschien wel iets voor jou. Leerkrachten of de systeembeheerders kunnen op enkele dagen tijd een volledige leeromgeving ontplooien voor veel gebruikers en met veel computers. Debian Edu wordt ook geleverd met honderden vooraf geïnstalleerde toepassingen. Het is ook mogelijk om nog andere pakketten uit Debian er aan toe te voegen.

Frans Spiesschaert
Andere functie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
App of software
Gepubliceerd: 26-06-2017
Nummer: 74098
Categorie
Administratief (school) Ondersteunend (Leerkracht) Algemeen beheer
Trefwoorden
DebianDebian Edueducatieve softwaregebruikersaccountIT-infrastructuurleeromgevinglinux op schoolLinuxtoepassingSkolelinux Stretchsoftwarevrije software