Digitale oefeningen met Educaplay

Educaplay is een website waarop u interactieve oefeningen kunt maken voor leerlingen. Er is keuze uit veel verschillende soorten oefeningen: raadsels, invuloefeningen, kruiswoordraadsels, dialogen, dictees, etc. Deze interactieve oefeningen kunnen gemaakt worden door de leerlingen op de computer of klassikaal op een digitaal bord.

Als u een reeks oefeningen hebt gemaakt die tot eenzelfde thema behoren, kunt u deze samenvoegen tot een collectie. Alle oefeningen zitten dan verzameld in een map, zo kunnen de leerlingen de oefeningen snel en efficiënt terugvinden.

Om dit nog sneller te laten gebeuren, kunt u uw leerlingen ook toevoegen in groepen. In een groep nodigt u uw leerlingen uit en zo kunt u collecties hierin plaatsen.

Om interactieve oefeningen te maken via Educaplay, moet u zich eerst registeren. Het gebruik van de site is volledig gratis, u kunt zelfs oefeningen die door anderen werden gemaakt, gebruiken in uw klas. Er is ook een premium account, hierbij is er geen reclame en kunnen de oefening gedownload worden (vb. als SCORM).

De site kan worden weergegeven in het Engels, Frans of Spaans. De oefeningen die u maakt voor uw leerlingen zijn wel beschikbaar in het Nederlands.

Annick Van den put
Leerkracht, ICT-coördinator, …

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
App of software
Gepubliceerd: 26-03-2019
Nummer: 91386
Categorie
Ondersteunend (Leerkracht) Educatief (Leerling)
Trefwoorden
Educaplayoefeningentoll-net