Eerstehulpkennis in je broekzak: Gratis app eerste hulp


Rode Kruis-Vlaanderen lanceert een app eerste hulp. Met deze nieuwe, gratis app eerste hulp bieden we elke Vlaming de mogelijkheid om eerstehulpkennis letterlijk in zijn broekzak te hebben zitten. Niet weten wat gedaan bij een ongeval vormt zo eigenlijk niet langer een geldig excuus om iemand in nood niet te helpen. In de app eerste hulp vind je instructies om basishulp te bieden bij de meest voorkomende gevallen. Zo helpen we de Vlaming helpen door hem zelfredzaam te maken.

Doel
De nieuwe app is er enerzijds voor wie nog nooit een opleiding volgde en niet weet wat hij moet doen bij een ongeval of noodsituatie. De app biedt op zo’n momenten meteen de juiste informatie over de handelingen die je moet toepassen. Anderzijds vormt de app ook een waardevolle aanvulling op de eerstehulpopleidingen die Rode Kruis-Vlaanderen aanbiedt. Cursisten kunnen de app ook gebruiken als geheugensteuntje om zeker te zijn dat ze op de juiste manier handelen.

Daarnaast bevat de app nog een extra module waarmee je de basis van eerste hulp op je eigen tempo kan instuderen. De app vervangt onze eerstehulpopleidingen uiteraard niet, maar is wel ideaal voor wie tijdens een treinrit of op een ander vrij moment zijn of haar eerstehulpkennis wil bijschaven.

De app is ideaal om te gebruiken bij/met jouw leerlingen tijdens lessen over eerste hulp!

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Rode Kruis-Vlaanderen
Organisatie

Ontdek ook