Besturingssysteem

APPSAKEE is de projectsite van KlasCement waar we alle informatie en lesmateriaal bundelen over educatieve apps. Natuurlijk vind je er ook een uitgebreid overzicht aan apps.

Sinds 2012 vinden iPads, Android en Windows tablets hun weg in scholen. Sommige scholen starten enkel met een beperkt aanbod voor leerkrachten, andere scholen gaan zoveel mogelijk digitaal en vragen dat elke leerling en leerkracht dagelijks over een tablet beschikt.

Met deze website willen we elke school en leerkracht ondersteunen in de juiste keuze van tablets en apps voor die tablets.  We verzamelen advies, geven praktijkvoorbeelden, bundelen apps per besturingssysteem, zorgen voor handleidingen multimedia bij de apps, ...

Heb je een goede suggestie? Deel jouw bijdrage dan via de toevoegpagina. Je wordt beloond met KlasCementpunten!

Hoe gebruik je deze site?

Je bent natuurlijk op zoek naar goede educatieve apps, handleidingen erbij, sites met advies, ...

Je kan die inhoud vinden via de menubalk, waar je het aanbod filtert volgens type: leerobjecten, multimedia, ...

Je kan echter ook meteen de filter in de linkerkolom gebruiken en een keuze maken voor een besturingssysteem. Activeer een knop en klik op ZOEK. Nadien kan je nog steeds de filter verfijnen en bv enkel de bouwsteen 'Ware' selecteren, zodat je alleen de apps overhoudt. 

Tablets in het onderwijs – Inspiratiegids

In het kader van haar ICT- en digitale mediabeleid richtte het Departement Onderwijs netwerken van innovatieve scholen op. Deze netwerken bestaan telkens uit minstens tien scholen die gedurende het schooljaar 2013-2014 nieuwe technologieën uitprobeerden en hun ervaringen uitwisselden met andere scholen uit het netwerk.

Via deze inspiratiegids voor het lager en secundair onderwijs delen ze opgedane ervaringen, expertise en know-how met het brede onderwijsveld. 

Beste gratis apps

In deze brochure verzamelde Kennisnet de beste gratis apps voor kinderen. De apps werden ook toegevoegd op KlasCement. In dit lijstje vind je ze allemaal terug.

Advies over apps

Techniekapps voor het basisonderwijs

Elke prikkel, zelfs de kleinste, kan voldoende zijn om kinderen zin te doen krijgen in hun belangrijke levenskeuzes. Kinderen een waaier van technische toepassingen aanreiken, leert ze hun technische interesse en kwaliteiten beter in beeld brengen. Het zou maar net díe activiteit, díe verwondering of díe proef zijn die een leerling zijn juiste beslissing laat maken...

Na het toepassen van techniekgames tijdens de lessen techniek, wil Ive Hapers in zijn klas ook techniekapps voor de iPad aanbieden. Opnieuw lijstte hij heel wat bruikbare apps op die bruikbaar zijn binnen bepaalde technische domeinen.

Een verzameling van deze technische iPadapps vind je in deze bijdrage.

Tom Barrett

Tom Barrett is een vernieuwende leerkracht in het Verenigd Koninkrijk met heel wat ICT-projecten. Op één van zijn sites houdt hij tientallen lijsten bij, getiteld "Interesting ways". Zo vind je er meer dan 100 Interesting Ways to Use the iPad in the Classroom.