Begeleid werken : Jobbeurs

Vandaag bracht ik een bezoek aan de jobbeurs door mensen met een verstandelijke functiebeperking, georganiseerd door de Katholieke Hogeschool Kempen. Een tiental begeleid werkenden getuigden aan de hand van een presentatie over hun werk. Ze werden allemaal aan werk geholpen door de dienst begeleid werken Zuiderkempen.

Wat me opviel was de arbeidsvreugde. Alle exposanten waren erg gelukkig met hun werk en konden er met enorm veel fierheid over vertellen. Werkgevers waren onder andere de KHK zelf, basisscholen, een rusthuis, Utopolis, een MPI, de gemeente, ... De jobs waren zeer uiteenlopend: post ronddragen, tijdschriften en andere materialen sorteren, administratief werk, hulp in winkels, licht onderhoudswerk, ... En alle werk werd gedaan met de glimlach en met heel veel appreciatie voor de collega's.

Meer informatie over begeleid werken Zuiderkempen kan je vinden via de volgende twee links:

Ook in de rest van Vlaanderen bestaan diensten die begeleid werken organiseren.  Vaak vinden we deze service nog terug met de oude naam arbeidszorg.

Om in je eigen regio een organisatie te zoeken die begeleid werken organiseert raadpleeg je best de Sociale kaart en zoek je per provincie op begeleid werken of arbeidszorg.

Inge De Cleyn
Leerkracht, ICT-coördinator, …

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
buso
Niet vakgebonden
Info
Artikel
Bijgewerkt: 25-05-2009
Nummer: 10259
Onderwijsbehoefte
Algemeen
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
arbeidbegeleid werkenhandicapjobbeurssociale kaarttewerkstelingsmaatregelentewerkstellingleerzorg